Volg ons op:
1 december 2021

Verborgen stemmen; Italiaanse antifascisten in Nederland

UITNODIGING/INVITO

Stichting Culturissima/1001 Italianen en het Italiaans Cultureel Instituut Amsterdam presenteren het evenement (lezing en muziek)
Verborgen stemmen; Italiaanse antifascisten in Nederland: Angelo Agosti (1900-1985) en Luciana Bokma-Rescia (1902-1995).
In de publiekszaal van het Instituut op 10 december 2021 om 14.30 uur

Lange tijd is de rol van Italianen in het Nederlandse verzet onderbelicht gebleven, in het bijzonder die van de vrouwen. Tijdens deze middag wordt het verborgen verhaal van twee Italiaanse antifascisten in Noord-Holland verteld. Aan de hand van getuigenissen van nazaten, en van privé foto- en videomateriaal worden de verhalen van twee Italiaanse antifascisten gereconstrueerd. Onderzoekster Daniela Tasca brengt het verhaal van Angelo Agosti samen met zijn dochter Stella. Journaliste Noemi Prent brengt het verhaal van haar overgrootmoeder Luciana Rescia en gaat in gesprek met haar grootmoeder Luisa Bokma, dochter van Luciana.
Muzikaal intermezzo door Carla Regina en Carol Ruiz Gandia (piano).
Journaliste/onderzoekster Daniela Tasca (Stichting Culturissima/1001 Italianen) dook in een nog onderbelicht stukje geschiedenis en ontdekte een aantal belangrijke feiten en verhalen. Deze middag presenteert zij de resultaten van haar vooronderzoek gesteund door het Mediafonds Haarlem.
Voertaal: Nederlands (Italiaanse samenvatting op papier ter plekke verkrijgbaar)

Datum: vrijdag 10 december 2021; Tijd: 14.30 uur; Entrée gratis.

Conform de geldende coronamaatregelen is voor toegang een QR-code vereist.
AANMELDING uitsluitend via de website van het Istituto di Cultura: https://bit.ly/3pdDIwj