Volg ons op:

Publicaties

1001 Italianen, vijf eeuwen immigratie in de Nederlanden

“Hoe verging het de Nederlandse Italianen en hun nazaten”, “Wat bindt hen aan ons land ?”
“Wat is hun bijdrage aan de Nederlandse cultuur?”
Dat zijn de kernvragen in de publicatie ‘1001 Italianen, vijf eeuwen immigratie in de Nederlanden’ die in mei verschijnt bij uitgeverij Atheneum.
Daniela Tasca dook in de literatuur, zocht in openbare en private archieven en sprak met Italiaanse Nederlanders. Ze schetst het beeld van een diverse gemeenschap, gehecht aan de eigen identiteit en flexibel genoeg om geïntegreerd te zijn.
De publicatie komt voort uit het project 1001 Italianen van stichting Culturissima en is een bewerking van ‘1001 Italiani, Storia e storie di italiani nei Paesi Bassi’ dat Daniela Tasca in opdracht (en op initiatief) van de Italiaanse ambassade in Nederland schreef.

‘1001 Italianen, vijf eeuwen immigratie’
224 pagina’s
ISBN 978 90 253 02481
€19,99 (Paperback)
€14,99 (E-book)


1001 Italiani. Storia e storie di italiani nei Paesi Bassi.

Il libro, realizzato su iniziativa e sponsorizzazione dell’Ambasciata d’Italia a L’Aja, in collaborazione con la Fondazione Culturissima/1001 Italianen,
è la prima opera in italiano sulla storia della presenza italiana nei Paesi Bassi, dall’antichità ai giorni nostri.
Il libro si divide in due sezioni: la prima, di carattere storico e di andamento cronologico, precede la seconda parte, basata sui racconti diretti degli ‘olandiani, sia discendenti dei pionieri che “nuovi migranti.

Dit boek in het Italiaans kwam tot stand op initiatief en met steun van de Ambassade van Italië in Den Haag in samenwerking met de Stichting Culturissima/1001 Italianen en is het eerste Italiaanstalige boek over de geschiedenis van de Italianen in Nederland, vanaf de oudheid tot heden.

‘ 1001 Italiani. Storia e storie di italiani nei Paesi Bassi’
ISBN 978-90-9029543-5
296 pagina’s
Niet meer te bestellen / Non píu disponibile