Volg ons op:
11 februari 2019

Naam en Toenaam: de geschiedenis van Italiaanse Limburgers in beeld

Op 9 februari presenteerde 1001 Italianen het nieuwe project Naam en T©enaam. Het project wil archieffoto’s weer tot leven roepen. Anoniem fotoarchiefmateriaal van Italianen in Limburg/Nederland wordt maandenlang op de verschillende (online) platforms van de partners aangeboden, zodat de geportretteerden of hun families er informatie aan toe kunnen voegen: wie staan op de foto’s, Wat doen de mensen op de foto’s? Waar zijn de foto’s gemaakt? Wanneer zijn de foto’s gemaakt? Welke gebouwen staan er op de foto’s?
Ook kunnen Italiaanse oudere migranten en nieuwkomers hun eigen materiaal aanleveren en laten opnemen in de archieven. Bij een feestelijk event eind 2019 worden de uitslagen van het onderzoek gepresenteerd. Op de facebookpagina van 1001 Italianen en de website volgt binnenkort meer informatie over het project.
Wilt u nu al meewerken, bijvoorbeeld door foto’s ter beschikking te stellen, neem dan contact op met Daniela Tasca: naamtoenaam@gmail.com.  

In het project Naam en Toenaam wordt samengewerkt met Continium Discovery centre Kerkrade, het Italiaans Cultureel Instituut, RHCL Regionaal Historisch Centrum Limburg en SHCL Sociaal Historisch Centrum Limburg 

“Naam en Toenaam/Nome e Cognome” wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Culturissima/1001 italianen en het Istituto Italiano di Cultura per i Paesi Bassi. Met dank aan het Migratiemuseum Heerlen en het project niet Bang zijn.